In data de 23.10.2015, la Sibiu, va fi organizata sub patronajul FNGAL (Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala), o intalnire a GAL-urilor din Regiunile de Dezvoltare Centru si Sud-Vest Oltenia. Vor participa reprezentanti ai AMPNDR si AFIR, urmand a fi discutate probleme legate de finalizarea implementarii Axei 4 LEADER PNDR 2007-2013, precum si prezentarea unor exemple de bune practici. In urma consultarii cu beneficiarii GAL Castra Traiana care nu au finalizat implementarea proiectelor, vom prezenta reprezentantilor AFIR si AMPNDR eventualele observatii ale acestora, precum si observatii asupra implementarii strategiei GAL  Castra Traiana. Rugam si pe aceasta cale beneficiarii GAL sa ne comunice eventuale situatii critice in implementarea proiectelor lor, pentru a le putea comunica mai departe, solicitand rezolvarea acestora.

Cele mai performante grupuri de acțiune locală (GAL), care deruleaza proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile, disponibile prin PNDR 2007-20213, au fost premiate de ministrul Agriculturii Daniel Constantin, la RuralFest 2015.
Clasamentul a fost stabilit de Directia Generala Dezvoltare Rurala, din cadrul MADR. Mihai Herciu, directorul acesteia, a precizat ca s-a tinut cont de nivelul de contractare, nivelul de plata si impactul proiectelor derulate de GAL-urile premiate asupra comunitatii locale.
Astfel, primele 10 GAL-uri din clasament au reusit sa acceseze fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 27,35 de milioane de euro, in vreme ce sumele incasate efectiv de acestea se ridica la peste 20 de milioane de euro.
O sectie aparte a constituit-o cea de premiere a GAL-urilor care au demarat proiecte in comun. Ministrul Daniel Constantin a remarcat si faptul ca aceste proiecte au avut ca obiectiv stimularea turismului rural si le-a transmis reprezentantilor GAL-urilor premiate ca este nevoie de cat mai multe proiecte de cooperare in domeniu.

 

Mai multe pe: http://www.stiriagricole.ro/gal-urile-campioane-la-accesarea-fondurilor-europene-nerambursabile-prin-pndr-vezi-topul-celor-mai-performante-29433.html

Va informam ca pana la data de 30 octombrie 2015, AFIR inca are deschise sesiuni de depunere a cererilor de finantare pentru masurile: 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a, 4.3, 6.1, 6.2, 6.3, 6.4
Ghidurile Solicitantului dar si anunturile cererilor de proiecte pentru masurile de mai sus pot fi consultate pe site-ul AFIR, www.afir.info.

Grupul de Actiune Locala Castra Traiana anunta ca in urma evaluarii de catre APDRP a proiectelor beneficiarului Com. Suici, jud. Arges, pe masura 41.322, acestea au fost declarate eligibile.

Grupul de Actiune Locala Castra Traiana anunta ca in urma evaluarii de catre APDRP a proiectului beneficiarului Com. Muereasca, jud. Valcea, pe masura 41.322, acesta a fost declarate eligibil.