Cele mai performante grupuri de acțiune locală (GAL), care deruleaza proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile, disponibile prin PNDR 2007-20213, au fost premiate de ministrul Agriculturii Daniel Constantin, la RuralFest 2015.
Clasamentul a fost stabilit de Directia Generala Dezvoltare Rurala, din cadrul MADR. Mihai Herciu, directorul acesteia, a precizat ca s-a tinut cont de nivelul de contractare, nivelul de plata si impactul proiectelor derulate de GAL-urile premiate asupra comunitatii locale.
Astfel, primele 10 GAL-uri din clasament au reusit sa acceseze fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 27,35 de milioane de euro, in vreme ce sumele incasate efectiv de acestea se ridica la peste 20 de milioane de euro.
O sectie aparte a constituit-o cea de premiere a GAL-urilor care au demarat proiecte in comun. Ministrul Daniel Constantin a remarcat si faptul ca aceste proiecte au avut ca obiectiv stimularea turismului rural si le-a transmis reprezentantilor GAL-urilor premiate ca este nevoie de cat mai multe proiecte de cooperare in domeniu.

 

Mai multe pe: http://www.stiriagricole.ro/gal-urile-campioane-la-accesarea-fondurilor-europene-nerambursabile-prin-pndr-vezi-topul-celor-mai-performante-29433.html