Miercuri, săptămâna viitoare, cel târziu va fi anunțat apelul de proiecte.

Mai jos aveți prezentarea măsurilor ce urmează a fi anunțate.

Atât deocamdată; în funcție de cum merge acest apel și cu respectarea strategiei de dezvoltare vor mai fi și altele.

Citeşte mai departe: Apelul de proiecte - măsurile pe scurt

Grupul de Acțiune Locală "Castra Traiană" funcționează începând de azi și cu echipă tehnică.

Prioritățile oricărui GAL la început de drum... cu întârziere. Lansarea apelului de proiecte, prioritate zero. Animarea teritoriului, prioritate zero. Finanțare GAL, prioritate zero. Restul problemelor în paralel pe zona de sud din sediul de la Dăești - Sâmotin, pe zona de nord din sediul de la Brezoi.

Citeşte mai departe: 31 Octombrie 2012 - Lansarea apelului de proiecte

Harta GAL Castra TraianaGrupul de Acțiune Locală "Castra Traiana" va avea de luni 22.10.2012 o echipă tehnică funcțională. De luni Grupul de Acțiune Locală "Castra Traiana" este așadar operațional.

Începem așadar în forță. În curând vom publica apelul de proiecte însoțit de o campanie de mediatiazare și informare. Ne bazăm pe sprijinul și implicarea celor cu experiență.

Nu vrem nici să reinventăm roata și nici să repetăm greșeli. Și, deloc în ultimul rând, ne bazăm pe parteneri și pe comunitate. Deocamdată practicăm transparență maximă, viteză și implicare.

Citeşte mai departe: Re-începutul

Elemente noi din propunerea Comisiei privind sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Îmbunătățirea coordonării între fondurile din cadrul strategic comun în vederea îndeplinirii obiectivelor Europa 2020, printr-un regulament comun pentru fondurile EU, armonizarea anumitor norme și prevederi; printr-un Cadru Strategic Comun (CSC) pentru aceste fonduri UE care să ajute coordonarea la nivel comunitar; și prin Contracte de Parteneriat (CP), asistând coordonarea la nivel național.

Un nou cadru pentru asistarea funcționării fără probleme și eficiente a tuturor programelor de dezvoltare rurală, prin „condiționalități ex-ante " (condiții necesare pentru utilizarea eficientă a sprijinului UE); și prin asigurarea unei rezerve de performanță destinată fiecărui program în vederea recompensării progresului satisfăcător raportat la obiectivele selectate.

Citeşte mai departe: Politica de dezvoltare rurală după 2013

BrezoiNimic nu e simplu. Nici măcar investițiile ieftine nu sunt ușor de făcut. GAL Castra Traiana este în sfârșit funcțional. Implementarea primelor proiecte de dezvoltare locală în zonă este în acest fel ceva mai aproape.

După aproape 2 ani de pregătire, constituire şi aşteptare, Grupul de Acţiune Locală „Castra Traiana” şi-a luat în serios rolul de facilitator al dezvoltării locale.

Deşi etapele administrative – constituirea grupului de acţiune ca organizaţie non-profit, semnarea contractului de finanţare, raportările semestriale către Autoritatea de Management şi APDRP – au făcut ca rotiţele Odăii să se învârtă şi mai repede decât de obicei, lucrurile au intrat în sfârşit pe făgaşul lor.

Citeşte mai departe: GAL Castra Traiana – de la teorie la practică